FEBİTEK KULÜBÜ FAALİYETLERİ
- Kategori : 2014,Gazete Yazılarım,Kasım
- Yorum Yok
- Ekleyen : Nurhayat VAROL
- Okunma :1.501 kez okundu
İlköğretimde tanıştığımız eğitsel kollara girebilmek için mücadele verirdik ve seçilince de sanki kendimizi ayrıcalıklı görürdük. Ortaöğretimde devam ederdi, hatta hangi eğitsel kolda olduğumuz belirten bir kolluğumuz önlüğümüzün üzerinde kolumuzda taşırdık. Belki o yaşlarda o faaliyetlerin öneminin farkında değildik, sadece görevimizi yapıyorduk gibiydi. Oysa sosyal faaliyetlerin getirisi sonradan anlaşılmaktadır.
Üniversite öğrenimi yıllarımı hatırlıyorum, zaten terör belasından dolayı kim sosyal etkinlik düşünebilirdi ki? Ayrıca aileler ve hocalar da gereken önemi vermiyorlardı. Sosyal yaşam günümüz ile kıyaslanınca yok gibiydi. Yıllar ilerledikçe yaşam biçimlerinin değişmesiyle birlikte sosyal yaşama verilen önem de arttı.
Üniversitelerde öğrenci toplulukları (kulüpler) kuruldu. Üniversiteler sadece çağdaş eğitim yapmakla yetinmiyorlar. Artık öğrencileri sosyal etkinlikler içerisinde görevlendirerek onların hayata bakış açılarının değişimlerine, sosyalleşmelerine, koordineli çalışmayı öğrenmelerine, özgüven kazanmalarına, iş takibi yapma becerisini kazanmalarına, konulara geniş açılı bakmalarına imkân sağlamaktadırlar. Gelişmiş üniversitelerde öğrenci kulüplerinin etkinlikleri desteklenmektedir.
8 yıldır akademik danışmanlığını yaptığım FEBİTEK (Fırat Elektronik Bilgisayar Kulübü) faaliyetlerini devam ettirmektedir. Bir kulübün faaliyetleri için kulüp başkan, yardımcıları ve ekibin faal, girişken olması çok önemlidir. Onların yolunu açan, onların yanında olan akademik danışmanın yaklaşımı ve Üniversite Rektörlüklerine bağlı Sağlık Kültür ve Spor Dairesi tarafından desteklenmesi önem taşır.
Kulüp olarak 29-30 Ekim 1 Kasım tarihlerinde Fırat Üniversitesinde “Fırat Bilişim ve Girişimcilik Günleri” adı altında bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlikte elektrik – elektronik mühendisi Abdullah AKIN Jet Led ampul çalışmasını sundu. Vizyon Arge Firmasından Salih YILMAZ özel sektörde kazandığı deneyimlerini, araştırma- geliştirme faaliyetlerini anlatırken az söz ile çok şey anlatmayı da başardı. “Aksiyonsuz vizyon halisülasyondur” diyerek dikkatleri çekti. Program çerçevesinde Mekatronik Yazılım sahibi Dr. Ragıp BAŞBUĞ akademisyen ve girişimci mühendis gözüyle mesleği değerlendirdi. Gençlerin KPSS yığını altında ezilmemelerini, mutlaka “devlet memuru olacağım” zihniyetini bir tarafa bırakıp teknik beyinlerin üretken girişken yapıya hazır olmalarının gerekliliğinin altını çizdi.
Sadece mevki sahibi konuşmacılarımız yoktu. İçimizden yani öğrencilerimizden de konuşmacılarımız vardı. Kulüp başkanı Sadık DEREKÖY kulüpteki etkinlikler ve yazılım her yerde platformu hakkında açıklamalar yaptı. Mustafa ONUR engelliler için geliştirdiği akıllı sandalye projesi hakkında bilgi verdi. Mustafa DEMİR üniversite öğrencisinin sadece ders çalışarak üretken olmayacağını onun yanında girişimcilik özellik kazanmanın önemine değindi.
Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof . Dr. Asaf VAROL teknoloji çağındaki Siber Güvenlik konusunda sunum yaparak yaşanmış örnekler ile dinleyicileri aydınlattı.
Tiyatro oyuncusu Cengiz TORAMAN öğrenciler ile gerçek anlamda, ama mesleğini de sergileyerek söyleşi tarzında bir program yaparak teknik alandan ayrıca özel yeteneğinin olduğu alana nasıl geçtiğinin yaşamsal öyküsünü anlattı. “içinizden gelen sesi dinleyin” diyerek farklı düşünmeye sevk etti.
“Sat kendini ve kişisel marka olmak” sunumu ile Oytun TÜRKOĞLU öğrencileri sahneye çekmeyi başardı, özgüvenlerinin gelmesini sağladı.
Geçen yıl da misafirimiz olan Eralp ERAT yazılım sektörü ile ilgili deneyimlerini paylaştı.
Bilinçli gençliğe sadece kılavuz olunursa, yollarına engel bırakılmazsa, yenilikler peşinde koşmaktadırlar. İyi bir ekip çalışmasıyla birçok başarıya imza atmak mümkündür. FEBİTEK kulübü’nün Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Proje birimine sunduğu bir proje de maddi olarak desteklenmeye layık görüldü. Bu durum kulübün ne kadar başarılı çalıştığını teyit etmektedir.
Üç gün çok yoğun geçen etkinliklerde katılım oldukça yüksekti. Bütün oturumlara katılanlara sertifika verilmesi, katılımı daha da cazip hale getirmişti.
Kulüpte görev alan öğrencilerimiz kendi aralarında bir yapılanma oluşturmuşlardı. Organize edilmiş ve iş bölümü yapılmıştı. Sorumluluğunu bilen gençliğin daha büyük çalışmalara ev sahipliği yapacağına inanıyorum. Emeği geçen bütün çocuklarımızı kutluyor buradan selam ve sevgilerimi gönderiyorum.
Etiketler |
Yorumlar
Yorum Yapın !
Yorum yapmak için oturum açmalısınız.